lördag 21 juni 2008

Mail till riksdagen.

Jag skickade nedanstående mail enligt listan som finns inlagd på Opassande. Tyvärr gör inte den listan skilnad på partitillhörigheten så mailet gick även till nej-sägarna, vilket i.o.f.s. kanske inte gör så mycket. Jag skall även publicera de svar jag fått i den mån dom är relevanta, vissa är bara av typen "Jag röstar nej". Anmärkningsvärt är att V har KU-anmält FRA-lagen.Skymning över Sverige


Den senaste tidens debatt ang. "FRA lagen" skrämmer mig djupt. Oavsett vilken lag, regel eller vad som helst som hade debatterats, så visar den på att demokratin i Sverige har ersatts av någonting annat. Att kalla det för diktatur vore kanske fel men resultatet blir detsamma. De senaste veckorna har det pågått ett veritabelt uppror bland bloggar i den Svenska delen av internet. Detta mail är en del av detta uppror. Någonstans borde ni "folkvalda" stanna upp och fundera på vad som håller på att ske, när en så stor folkmassa skriker NEJ! med en mun. Att bara stövla på och låtsas som ingenting, samtidigt som man låter partipiskan vina för att få in alla i ledet kommer att slå tillbaka med kraft! Det är inte en fråga om en uppiskad kampanj ledd av papperstidningarna, dom reagerade först de senaste dagarna, och då först efter att dom insett att det är dom som traditionellt har lett denna typ av debatt och att dom nu har förlorat initiativet. Det här är en kampanj skapad av vanliga men mycket engagerade medborgare som tidigare inte ens skulle ha publicerats på insändarsidan. Sedan har andra, som jag, följt med i debatten och insett vad det egentligen handlar om (något som ni politiker knappast kan beskyllas för att ha talat om) och reagerat därefter. Att ignorera en protest av detta format kommer ge eko långt efteråt. När ni som är utvalda att föra folkets talan slutar att lyssna, skapas en grogrund för missnöje och protest. Svenskarna är ett folk som sedan lång tid har valt att föra debatt och resonera sig fram till beslut. En tradition att vara stolt över. Men när man upptäcker att den man resonerar med slutat lyssna skapas en desperation och en misstro för det man tidigare hållit så högt. "FRA lagen" är i min mening en grov kränkning av den fria kommunikationen och eftersom alla är medvetna om den kommer endast oskyldig trafik kunna kontrolleras. De som vill dölja sina ord och handlingar kommer välja kryptering och andra sätt att gömma sig. Det är allvarligt, men det som är än mer allvarligt, är att vi nu kan se vad "folkstyre", "medborgarinflytande", "gräsrotspolitik" och andra vackra ord egentligen är värda när det kommer till kritan. Ni har svikit, inte bara folket, utan er själva och det som ni är satta att försvara och hela den grund som vårat samhälle vilar på. Inte enbart genom att släppa igenom "FRA lagen", utan genom att inte förstå och lyssna när folket sade NEJ!

1 kommentar:

  1. Jätte bra..
    ser verkligen fram emot hur deras svar kommer att se ut :)

    SvaraRadera

Jag försöker vara saklig i mina texter även om jag kan glida iväg lite ibland. Försök göra samma sak i dina kommentarer.