tisdag 25 november 2008

200 spänn för gammal Springsteen-platta

Även en gammal rockfarfar vaknar till liv och inser att nätet kan vara bra för marknadsföring.
För några dagar sedan stod jag och pysslade i köket samtidigt som jag lät ett par spellistor i Spotify strömma ur köksstereon. Fick lite lust att höra några Irländska takter efter att ha läst att jag precis missat Floggin Molly som spelade på Hovet för en vecka sedan :-(
Kom att tänka på albumet som "Brusan" spelade in med The Sessions band, Live in Dublin. Sköna svängiga låtar och något nytt från en kille som, utan att på något sätt vara dålig, ändå fastnat lite i sin genre. Klickade igång albumet och vred upp volymen samtidigt som jag lagade mat och bakade. Det gav mersmak och jag tänkte att det skulle vara perfekt musik att pigga upp med i bilen till jobbet på måndag. Knatade in på Piratbukten, sökte upp albumet och hade det på disken en kvart senare. Laddade över det till min USB-pinne och pluggade in den i FM-sändaren i bilen på måndagsmorgonen(ingen line-in, USB eller MP3 i min bilstereo). Ibland önskar man att köerna kunde vara längre.....
Jag antar att Spotify registrerar att jag lyssnat på just det albumet så att det dimper in en liten slant på herr Springsteens konto (yeah, right! :-) )
Om inte, så kanske han i alla fall gjorde en god gärning eftersom jag helt osökt fick en idé när jag satt i bilen och plöjde fram i snöröken. Jag är en sån där som i princip slutat använda kontanter. Det gör att jag sällan kan ställa upp när någon står och säljer Situation Stockholm eller ser ut att vara nöd sådär i största allmänhet.

Tänk om det fanns "ge bort pengar" som inte kan användas till annat än t.ex ett mål mat, en övernattning eller bägge delarna på närmaste härbärge. Man skulle kunna ha dom liggande i fickan utan att riskera att dom går åt på ICA eller i Pressbyrån. Antingen kunde man ge dom direkt till en behövande eller också som present att ge vidare för den som redan har allt han behöver.
Idag gick jag in på Frälsis hemsida och skickade in ett förslag. När jag ändå var där passade jag på att skänka 200 kr till deras verksamhet. Inte för att jag är religiös på något sätt, men jag respekterar deras arbete och det känns lite tryggare när en organisation till stor del drivs av volontärer. Dom har dessutom härbärgen i egen regi, direkt kopplade till deras verksamhet. Nu kanske någon trasig människa kan få åtminstone en natts sömn med mätt mage och i en varm säng på "Brusans" bekostnad. Jag är rätt säker på att han skulle uppskatta mitt tilltag.

1 kommentar:

  1. "utan att på något sätt vara dålig".

    Det var väl ungefär där jag slutade läsa.

    SvaraRadera

Jag försöker vara saklig i mina texter även om jag kan glida iväg lite ibland. Försök göra samma sak i dina kommentarer.